Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Mosselen (4 pers)

Aantal personen: 4

Ingrediënten

24 mosselen
citroensap
125 gram boter
1 sjalot
1 ruime el fijngesneden peterselie 1 à 2 teentjes knoflook
mespunt zout
fijn droog wittebroodkruim
droge witte wijn of droge sherry

Bereiden

1.Mosselen volgens de standaard wijze koken en laten afkoelen.

2.Neem van elke mossel de bovenste schelp weg.

3.Snij de sjalot zeer fijn.

4.Roer de boter zacht met wat drupjes citroensap.

5.Roer ook de zeer fijn gesneden peterselie en sjalot, zout en de geperste teentjes knoflook er doorheen.

6.Warm de over voor op 200° C.

7.Strijk op elke mossel wat van de kruidenboter.

8.Leg de mosselen op slakkenbordjes of vuurvaste schaaltjes.

9.Strooi het fijngewreven droog wittebroodkruim erover.

10.Giet op elke mossel een drupje witte wijn of sherry.

11.Plaats 8 minuten in de voorverwarmde oven.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Traditioneel bereide Noorse witte heilbot
Zalm omelet met tomaat en olijven
Kabeljauw in witte wijn met boursin
Gepocheerde heilbot
Gebakken paling met sjalotjes, bleekselderij en Bush Amber

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes